Koningsdag 2023

Haal al die oranje tralala maar weer uit de kast want we mógen weer! Koningsdag in Muiden heeft de relatief rustige pandemiejaren prima doorstaan en ook dit jaar is er weer in álle hoeken van Muiden van alles te beleven!

09.00 uur – Vrijmarkt – Herengracht
Op veler verzoek ‘openen’ we de Vrijmarkt dit jaar al om 09.00 uur, zodat onze ‘handelaren’ ruim op tijd kunnen beginnen met het inrichten van hun kramen. (Met inachtneming van een kwartiertje rust tijdens de Aubade die iets verderop plaats zal vinden.) Let op: aan de vrijmarkt zijn regels verbonden om het ook een vrijmarkt te houden. Kijk op cofmuiden.nl/markt voor meer informatie. Gebruik van de marktkramen is voor niet-commerciële handel natuurlijk gratis!

10.00 uur – Aubade – Groote Zeesluis
We krijgen wel eens de vraag wat een aubade eigenlijk is. In feit niets meer dan een ‘opvoering van een muziek- of zangstuk, in de ochtend’. Traditiegetrouw organiseren veel oranjeverenigingen een aubade op Koningsdag, ter ere van de Koning(in). Muiden kent die traditie ook, en we houden ‘m met veel liefde in stand. Het vormt dé start van Koningsdag in onze mooie stad! Dus sluit aan, zing een stukje mee, proost met een oranjebittertje op de Koning, en begin je Koningsdag goed!

10.30 uur – Koningsdag-gebak – Kazerne
Van een aubade krijg je trek, en daarom staan meteen om 10.30 uur honderden soezen & tompoucen voor je klaar in de Kazerne. Koffietje (of biertje of wijntje) erbij, de muziek gaat aan… En laat het feest maar beginnen!

10.30 uur – Kinderspelen – Kazerneplein & Herengracht
Tegelijk met het Koningsdaggebak openen we officieel de kinderspelen! Er zijn weer spellen voor alle leeftijden, van Oud-Hollands tot modern en van moeilijk tot makkelijk. Vinkt een kind vijf spellen af bij een van onze vrijwilligers, dan kan hij/zij een traktatie ophalen bij de COF-stand op de vrijmarkt op de Herengracht!

11.00 uur – Koninklijke Krijgsman – Hele wijk
Na alle leuke reacties op de festiviteiten van 2022 heeft Bewonersvereniging De Krijgmans met deze editie van Koningsdag wederom iets leuks in petto. De wijk is intussen een stuk gegroeid. Koningsdag zal er dan ook net even anders uit zien. Alles draait om verbinding. Ook met de aangrenzende buurten Klapwijk en Noord-West. Heel Muiden, jong en oud, oranjehart ophalen in de Krijgsman!

11.00 uur – Oranjefeest Warming Up Borreltje – Kazerneplein
We laten het Koningsdaggebak dit jaar naadloos overgaan in het feest en we bouwen het Kazerneplein weer om tot één grote oranjeborrel! Wat vorig jaar begon als een experimentje bleek supergoed aan te slaan en een érg grote groep feestgangers kon uiteindelijk in één adem door naar de feesten van Café Ome Ko en Taveerne De Mol. Dus ook dit jaar kun je bij het COF op het Kazerneplein lekker alvast even komen proosten op de Koning!

Om uiterlijk 14.00 uur stoppen de activiteiten van het COF op de Herengracht en in en rond de Kazerne. Daarna neemt de plaatselijke horeca het programma met veel plezier van ons over!

Taveerne De Mol – Amsterdamsestraat
Taveerne De Mol is ieder jaar een hele fijne plek om met vrienden en bekenden even die lekkere (indrink)borrel te doen. Met een muziekje even bijpraten en genieten van een feestelijke dag!

Café Ome Ko – Herengracht 71
Bij Café Ome Ko staat vanaf 14.00 uur de muziek op standje FEEST, en dat zal het ook zeer zeker weer worden. Met gedurende de dag diverse optredens en natuurlijk álle ruimte om te dansen op de gracht!