Events en activiteiten

Het COF is er sinds de oprichting om een aantal primaire events in Muiden te organiseren: Koningsdag, Bevrijdingsdag, de Dodenherdenking en de Intocht van Sinterklaas. Events die, zoals onze naam ook al duidt, van algemeen belang zijn voor alle Muiders.

In de loop der jaren trok het COF daarom mensen aan die graag meehelpen met het organiseren van bovengenoemde evenementen, en op termijn ook àndere evenementen. Zo organiseerde het COF jarenlang de feesttent van Muiden, in de feestweek (die inmiddels bestaat als feestmaand).

In de feestweek werden Koninginnedag en Bevrijdingsdag georganiseerd… En omdat de tent er toch stond, steeds meer en altijd weer verschillende evenementen. De populairste van toen zie je nog steeds terug: de COF Bingo, de wandeltochten, kindermiddagen en meer. En omdat het COF altijd weer nieuwe mensen aantrekt die organiseren in het bloed hebben, zijn daar in de afgelopen decennia ook altijd weer nieuwe activiteiten bijgekomen. Rond de Sinterklaasintocht kwamen er meer activiteiten – zoals het uitzwaaien van Sinterklaas op 6 december, en meer recent besloot de toneelcommissie (Toneel in Muiden) om in de feestmaand in het voorjaar en altijd in de decembermaand haar voorstellingen te gaan plannen…

Het ene event komt maar een paar keer terug, het andere blijkt een nieuwe traditie te zijn. Dat is allemaal prima – ook een eenmalig feest kan een enorme hit worden (zo trok ooit Dickens in Muiden ongeveer 15.000 bezoekers naar Muiden… Eén van de redenen waarom dat nu nooit meer op die manier georganiseerd kan worden, want zoveel parkeerruimte heeft Muiden simpelweg niet. Het was een geweldige maar chaotische dag – laten we het daar op houden.).

Anyway: zo blijft het COF jaar na jaar doen waar het ooit voor bedacht is: zorgen dat er in Muiden altijd iets te doen is voor álle Muiders.

Worden we blij van. 😉

Wil je weten waar het COF recent mee bezig was, zoek dan even verder via het menu links.