Sinterklaas in Muiden

Het COF organiseert al decennia de intocht van Sinterklaas in Muiden. De Groote Zeesluis is daar dan ook een zeer dankbaar decor voor. De kids op de sluis, Muiderslot op de achtergrond, en Sint die zijn lange reis vanuit Spanje beëindigt door via de haven van Muiden aan te meren in de sluis: het blijft een indrukwekkende ervaring voor zo’n kleine stad als de onze.

Na de intocht organiseert het COF vaak nog een momentje voor kinderen om Sint live te zien en/of een handje te geven. Ook organiseren we een bezoek van Sinterklaas aan het nabijgelegen winkelcentrum Maxis Muiden, en misschien wel het schattigste evenement dat het COF in handen heeft: we zwaaien Sinterklaas ook weer uit, op 6 december.

Die laatste activiteit is ooit ontstaan voor kinderen die moeite hadden met accepteren dat Sinterklaas na 5 december een beetje in rook op leek te gaan. En opeens was de Kerstman er! Dus besloten een paar COF-leden die kinderen een handje te helpen door de kids de ruimte te bieden om echt afscheid te nemen van Sint. Zo was voor de kids de cirkel rond.

Inmiddels organiseren we meestal een kleine optocht met Sint en de kids, zodat de kids nog even bij hem in de buurt kunnen komen. Daarna zingen we liedjes, kunnen kinderen voor de microfoon nog even gedag zeggen, en vaart de boot de weg terug hoe hij ook kwam: langs het Muiderslot het grote water weer op. Een stukje closure naar de kids toe 😉