Toneel in Muiden (TiM)

Bedacht en opgericht tijdens de pandemie, bleek er al héél snel ruimte te zijn voor toneelactiviteiten in Muiden. Inmiddels is TiM een graag geziene gast in de programmeringen van het COF, want een enthousiast stuk amateurtoneel blijft gewoon een leuke avond uit.

Het helpt ook dat TiM als commissie een positieve, relaxte sfeer kent waarbij veel mensen zich thuisvoelen. TiM is er dan ook voor iedereen die kan, of denkt dat hij/zij kan, acteren.

De eerste voorstelling van TiM was Scrooge, het beroemde kerstverhaal. Daarna besloten de acteurs om zichzelf te testen met een echte whodunnit. Sterfgenaam was een succes op alle fronten. En van de whodunnit ging de ploeg totáál de andere kant op: de klucht De Erfenis Van Tante Bella was een dijenkletsende klucht (bleek nog best een uitdaging om comedy te moeten spelen – was de les voor veel acteurs). En daarna was Ja, Gezellig een nieuw hoogtepunt, want dat werd het allereerste zelfgeschreven stuk van de toneeltak van het COF. Reuze spannend!

Overigens hoef je niet zelf een podiumtijger te zijn om je bij TiM aan te sluiten. Er zijn tientallen mensen die rond TiM meedraaien en tijdens de voorstellingen de backstage crew vormen. De bouwen decors, doen kostuums, regelen licht en geluid, helpen met regie, doen de barretjes na de repetities… Je kunt het zo gek niet verzinnen of er lopen mensen voor rond. (Oh ja, en niet te vergeten: ze borrelen nét zo gezellig mee!)