Het Griezelhuis van Graaf Floris

Let’s get spooky: in het Halloweenweekend van 2023 gingen we Griezelen in het Griezelhuis! De geest van Graaf Floris nodigde alle kinderen van Muiden (tot 10 jaar) uit om lekker een beetje te komen griezelen!

Lekker warm binnen, diep in de gewelven van de kazerne, kwamen de kids allerlei griezelige vrienden van Graaf Floris tegen. Door met hen opdrachten en spelletjes te doen, konden de kids beloningen verdienen, waarmee ze hun weg naar de uitgang ‘wonnen’.
 
Het hele evenement was een typisch experiment van het COF: van ruw idee naar (vrij) basale uitvoering om interesse en animo onder het Muidense publiek te testen. De middag was qua opkomst een succes te noemen; meer dan 125 kinderen kwamen met hun ouders op de middag af. En lessen waren er ook. Zo waren er ook kinderen van 9 die zelfs voor de grootste griezel niet bang te krijgen waren, waren sommige spellen voor de allerkleinsten misschien te ingewikkeld en misschien wel het belangrijkste: de aanwezige ouders hadden eigenlijk wel een wijntje of biertje gelust terwijl ze op hun kroost waren aan het wachten.

Alle lessen zijn genoteerd, het experiment is wat ons betreft méér dan geslaagd, en volgend jaar heeft de Geest van Graaf Floris misschien wel weer een níeuwe uitdaging voor de kids in petto. Inmiddels hebben zich dan ook al een paar mensen gemeld die in 2024 wel mee willen denken in een GriezelCOF. Wil je daar ook bij aanhaken, stuur ons dan gerust een berichtje om eens te overleggen!

Het griezelhuis van Graaf Floris
Het griezelhuis van Graaf Floris